Google

Googles kvartalsrapport förra veckan var svag. Analytiker misstänker att Google är på väg ned och kanske helt bort. Eric Jackson från investmentbolaget Ironfire Capital, varnar för att Google kan gå samma öde till mötes som Yahoo och vem minns inte sökmotorn Altavista som dominerade sökträsket runt 1995, men som försvann 2011 och blev en del av Yahoo?

Rewrite: Torbjörn Sassersson

”Google skulle kunna vara borta om fem eller åtta år, på samma sätt som Yahoo förlorat sin position som sökmotorkung. Förr var Yahoo störst, men har nu, med tanke på bolagets intention och syfte, helt försvunnit”, sa Eric Jackson på CNBC:s program Squawk on the street.

Orsaken till Googles befarade försvinnande handlar om samma problem som Facebook lider av, skriver Anders Haag för SvD. Surfarnas medievanor förändras. Vi använder våra datorer mindre och går över till handhållet och mobilerna lockar få annonsörer, menar Haag.

Eric Jackson tror att det finns utrymme för en ny aktör i sökbranschen som satsar på din mobil, en aktör som slår ut Google från marknaden. Frågan är vad Googlestädning blir av då?

Läs hela Anders Haags artikel