Ola Lindholm – läget kan vändas till något mer positivt

Ola Lindholm

Ola Lindholm

Den omtyckte barnprogramledaren Ola Lindholm säger att det finns omständigheter som kan förklara varför han omedvetet hade narkotika i kroppen och det skulle fria honom från brottsmisstankar, men till vidare fortsätter han tiga om hur det kommer sig att hans hans blod innehöll spår av kokain.

Text: Torbjörn Sassersson, uppdaterad 2011-09-07

Ola Lindholm vill skydda sitt privatliv, det är viktigare än att försöka bli friad, säger han, och han visar därmed prov på både integritet och hänsyn till nära och vänner. Som by-stander verkar Lindholm ha just den typen av lugn som krävs för att rida ut en storm när medier vill döma honom. Det hindrar dock inte hans namn från att förbli både kidnappat och bränt ytterligare en tid, åtminstone till dess att omvärlden förstår vad han täcker upp för.

Nu är tid att berätta sin historia på webben

Många frågar sig om han skyddar någon och i det här läget kan det bästa vara att ge omvärlden transparens, att berätta vad det var som hände. Ola Lindholm bör inte underskatta folks förmåga att förstå och förlåta. Hans goda rykte som programledare är redan en enorm investering som kan väga upp bakslaget.

Mitt konkreta råd till Ola är att regga en blogg till i sitt namn t ex www.olalindholm.se och där i kondenserad form berätta sin version av det som hänt och i övrigt följ dessa generella instruktioner.

Blogspot-bloggen som Ola Lindholm redan har är okay, men texten måste förenklas och helst läggas på ny domän för att täcka upp sökträffresulatet vid sökning på hans namn. Ingen ska kunna missa hans version.

Text: Torbjörn Sassersson


SvD: Ola Lindholm: Mitt namn är kidnappat [2011-09-06]

Expressen TV: Ola Lindholm talade ut om kokainet [2011-09-06]

DN: Nu inleds rättegången mot Ola Lindholm [2011-09-04]

DN: Ola Lindholm åtalas för knarkbrott [2011-05-07]

Föregående

Google tipsar dig om hur Google-annonser hjälper ditt företag

Nästa

Ola Lindholm döms vid sidan av rättssystemet och kvickt går det

  1. Schwanhof

    Det verkar som att orsaken till att han hade kokain i kroppen är sådant som skulle förstöra det sista han anser sig ha kvar – sitt privatliv – och då förstår jag att han inte vill säga flaska utan bara tar böterna och går vidare. Konstigt att inte skvallerpressen (läs AB) redan outat vem han var med under dagen, vart det misstänks han fått drogerna från och alla andra misstänksamma detaljer.

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: