Recorded Future,   Christopher AhlbergRecorded Future grundades av den svenska entreprenören Christopher Ahlberg. Affärsidéen är att spana på framtiden. Bolaget finansieras av både CIA och Google, vilket skapat mycket ”buzz” runt företaget.

Text: Torbjörn Sassersson, 2011-03-10.

Christopher Ahlberg är en före detta Chalmers-student och doldis i Sverige som blev stormrik efter att ha sålt sitt företag Spotfire till amerikanska Tibco för 1,3 miljarder kr. Därefter vann bolaget Googles, IA Ventures och CIA:s förtroende och blev finansierat av dessa, skriver Business Insider.

Recorded Future samlar in enorma mängder data från sociala media, morgontidningar och den amerikanska finansinspektionen, SEC. Därefter sker analyser som sedan beställs av Wall Street och underrättelsebranschen för en månatlig avgift. Recorded Futures förutsägelser handlar om allt från internationella relationer, börskurser till naturkatastrofer.

Christopher Ahlbergs berättar att hemligheten är att sammanställa och raffinera scenarios, spekulationer och rådata på ett sätt att vi kan få en lönsam föraning om framtiden.

www.recordedfuture.com