Av naturliga skäl kan jag ej avslöja identiteten på mina kunder, men jag kan i generella drag berätta om några kunder som fått hjälp och hur jag gjorde.

Individ A hade drabbats av dålig publicitet på grund av ”fiender” på nätet som hade lyckats få in en vinklad och ryktesförstörande artikel i SvD som listades högt när personens namn googlades. Arbetet omfattade uppstart av bloggar, sociala konton och hemsidor på WordPress-plattformar. Kunden fick utbildning i att sköta och uppdatera sajter och konton. Det tog tre månader (fördelade insatser) att trycka ned den negativa artikeln till sökträffsida två på Google.

Individ B hamnade hastig och lustigt i TV och det blev en del rabalder. Ej vänligt sinnade bloggare och forumsaktivister fick fel uppfattning om personen och en förvriden personprofil uppstod på nätet. Individ B behöver hjälp med att omdefiniera sin ”image” till en korrekt och positiv bild. Arbetet fördelades ut över 6 månader till dess att framgång nåddes.

Individ C ska publicera en bok som garanterat kommer att dra till sig en del negativ publicitet på grund av bokens filosofiska tankegångar med effekt på det rådande vetenskapliga paradigmet. För att mildra effekten måste personen äga sitt namn på nätet innan bokens ges ut.

Företag A hade drabbats av en mycket besvärlig diskussionsforumstråd med 1000-tals läsningar och många postningar. Företaget led av minskad försäljning pga att en missnöjd kund skrivit av sig sin frustration. Diskussionstrådens rubrik var mycket negativt formulerad och den drog till sig nya nyfikna forumsdeltagare. Eftersom företaget inte omedelbart agerade blev skadan djup. Arbetet pågår ännu för att få internet att glömma bort den frustrerade kunden som blev hjälpt för flera år sedan.

Text: Torbjörn Sassersson