”Sluta googla er själva!” säger Reinfeldt till människor med tyngre poster i politiken

Fredrik Reinfeldt

”Sluta googla er själva!” Det var rådet från Fredrik Reinfeldt på Publicistklubbens eftervalsdebatt till människor med tyngre poster i politiken. Som generell tankegång är det avslöjande: I den gamla världen kunde bara en liten elit uttala sig och nå alla andra. Politiker som tar sig för stor makt över vanligt folk skall faktiskt våndas för att möta befolkningen på nätet.

Oscar Swartz om politik och sociala medier

Reinfeldt fyllde på genom att gå i polemik med dem som hävdar att sociala medier bryter ny mark och breddar debatten. Det negativa, enligt Reinfeldt, är att en arena öppnats där folk kan ”skriva saker som man inte kan skriva någon annanstans”.

Som generell tankegång är det avslöjande: I den gamla världen kunde bara en liten elit uttala sig och nå alla andra. Massmedier var kapitalkrävande operationer där redaktörer och mediebolag filtrerade och valde ut den information som serverades till folket, skriver Oscar Swartz.

Läs hela debattartikeln

Föregående

Richard Branson’s framgångsrecept för entreprenören

Nästa

Elza Dunkels: Blås i visselpipan

  1. Anders

    Torbjörn

    Hur hanterar du dina egna rykten? Ditt ryckte är väl ganska dåligt. Googlar du på dig själv?

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: