Bingmert följer upp Nikke Lindqvists rykteshantering av Johan Ripås

Johan Ripås Bingmert har under en tid följt projektet med att städa Johan Ripås närvaro på nätet. Johan har gjort en dokumentär som kommer sändas den 22:a mars under namnet ”Du är googlad” och den handlar om hans egen profil och vad som hittas vid en sökning på just Johan Ripås, skriver Bingmert. Det som gör det intressant för en SEO-filosof är att Nikke Lindqvist tog sig an fallet för några måndader sedan och gjorde ett försök att ”googlestäda” eller rykteshantera ”Johan Ripås” tillsammans med Johan [Se Nikke Index].

[Foto från Ripås kontaktsida | Meddela otillåten användning av fotot]

Alex Schulman Nikke Lindqvist skrev den 11 februari att illasinnade börjat att skapa skräplänkar till Aftonbladets bloggartikel som är Johans värsta motståndare i sökresultaten. Bloggartikeln är skriven av Alex Schulman. När jag idag 12 mars 2012 testar att Googla Johan Ripsås kommer den som etta. Det är trist, men var faktiskt väntat, menar Lindqvist. Den här typen av inlänkar kräver en ständigt ökande aktivitet för att lyckas i längden. Det ger snabba kortsiktiga effekter, men länkarna håller sällan länge om man inte ständigt fyller på med alltfler länkar, skriver Nikke Lindqvist.

Alex Shulman intervjuas

Det började 2009. Schulman var förbaskad för en dokumentär som Ripås producerat. Alex Schulman skrev i sin blogg av sig ilskan mot TV-producenten Johan Ripås. Schulman hade oschysst framställts som drogliberal.

Läs intervju med Alex Schulman

[Foto: Torbjörn Sassersson 2010 Rute Gotland]

Mer läsning

Bingmert: Så blev jag etta på Google för Johan Ripås

Föregående

Sökmotoroptimerare Nikke Lindqvist i morgonsoffan om Google

Nästa

Johan Ripås huvudperson i dokumentären ”Du är googlad”

3 kommentarer

  1. Roligt att du har uppmärksammat projektet. Det ska bli riktigt roligt att se vilket avtryck förståelsen för att det faktiskt går att ta itu med och brotta ner ett motsträvigt sökresultat kan ge hos gemene man när dokumentären går. Slå på svt2 kl 20.00 den 22a mars!

  2. Ja, det ska bli klart intressant att se hur det går!

  3. Jag skrev om detta blogginlägg några gånger för att experimentellt påverka SEO-resultatet. Det kan ha haft en viss inverkan, men det blev löjligt ur ett normalt skribentperspektiv så jag beslöt mig för att återställa inlägget till den ursprungliga versionen. Over and out.

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: