Grov mobbning på KTH polisanmäld

En anställd på KTH blev mobbad och systematiskt kränkt under flera år. Övergreppen ledde till att den drabbade insjuknade och fick allvarliga somatiska skador i form av hjärtstopp och hjärnskador enligt en skarp anklagelse riktad mot KTH.

Text: Torbjörn Sassersson

Fallet har anmälts till KTH med fullt stöd av ett huvudskyddsombud på KTH. Polisen har sedan gjort en undersökning av ärendet och beslutat att lämna det vidare till åklagare. En källa berättar att facken har säkrat både vittnesmål och bevis för att behandlingen som den anställde utsatts för var organiserad, uppmuntrad och belönad av arbetsgivaren på KTH. Personskadorna har klassats som arbetsskador av facken. Den anställde måste genomgå rehabilitering minst ett år och det osäkert om denne någonsin kan återfå sin arbetsförmåga eller ens överlever, säger en anhörig.

Det har även genomförts dataintrång, säger en person från KTH. De drar sig inte för att försöka hacka sig in på datorer, e-post och hemsida. De vill ha koll på allt och alla och de drar sig inte för att radera graverande information och i det längsta undvika att besvara brev och klagomål enligt flera källor.

En anhörig till den mobbade är fast beslutsam att driva frågan så långt det går och kopplingen mellan en kontinuerlig mobbning under flera år och sjukdomstillståndet är uppenbar, säger denne.

Läs hela artikeln på NewsVoice

Föregående

Quetzala Blanco hånas på Twitter av medieprofiler, men…

Nästa

Malaysier sänkte ryktet på företag – döms till 100 förlåt – på Twitter

  1. Artikeln ovan är en källartikel så jag kan inte uppge några andra källor än de som jag uppger i den. Källorna till informationen i artikeln är ett skyddsombud och de anhöriga. Via dessa har jag sedan tagit del av ytterligare information om KTH.

    Mobbningen är inte ett rykteshanteringsfall utan ett brottmål. Det finns en advokat inkopplad som kommer att stämma ansvariga på KTH enligt uppgift. Huruvida en åklagare kommer att utreda fallet är fn oklart. Det kan ha studsat tillbaka, men jag återkommer med mer info när jag vet mer och när jag får tillåtelse att skriva.

    Den drabbade parten är inte en kund till min firma.

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: