Vad är rykteshantering – Online Reputation Management?

Rykteshantering:

Rykteshantering på webben beställs av: individer, order kändisar, this politiker, pharm företag, kommuner, myndigheter, organisationer och till och med regeringar. Syftet är att förhindra eller reparera negativa och falska rykten samt vidmakthålla goda, positiva och korrekta rykten på webben.

Rykteshantering handlar om att ta kontrollen av ryktet på webben oavsett om det gäller en enskild individ, en produkt eller en organisation. Bäst är att i förebyggande syfte och med insatser förhindra ekonomiska förluster eller trovärdighetssänkningar helst innan ett negativt online-rykte uppstått. Det ger oss behovet av en online-anpassad variant av PR på webben.

Kontakta mig för en diskussion

About Torbjörn Sassersson

Torbjörn Sassersson arbetar med PR och rykteshantering på webben. Han är även redaktör och ansvarig utgivare för NewsVoice.se. Han har en bakgrund som kommunikationskonsult, journalist, debattör och opinionsbildare. Torbjörn har en fil kand inom naturvetenskap från Stockholms universitet sedermera påbyggd med utbildningar inom IT och journalistik.